Facebook tarafından satın alındıktan sonra hızlı bir şekilde büyüyerek sürekli yeni özellikler kazanan online mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın geçtiğimiz günlerde kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaşacağı bilgisi teknoloji sitelerinde haber olarak yayınlanmıştı.İşte sizler bu durumdan rahatsız iseniz WhatsApp bilgilerini Facebook ile paylaşmayı kapatma yöntemi.

Facebook tarafından 2.5 sene önce alındıktan sonra hızlı bir şekilde büyüme kat eden online mesajlaşma uygulaması WhatsApp‘a geçtiğimiz günlerde gelen güncelleme ile kullanım koşulları ve gizlilik politikasında değişikliğe gitmesi kullanıcılar tarafından oldukça tepkiye sebep oldu.

Yeni güncelleme ile birlikte artık WhatsApp kullanıcılarının temel bilgileri Facebook veri tabanında saklanabilecek ve Facebook tarafından ” daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi sunmak ” için kullanılacak.Eğer sizlerde bu durumdan rahatsız iseniz hem Android hem de iOS için geçerli olan bu basit adım ile bu durumdan kurtulabilirsiniz.Peki bu durumdan kurtulmak için yapmamız gereken nedir? İşte cevabı.

WhatsApp Bilgilerini Facebook ile Paylaşmayı Kapatma

WhatsApp bilgilerinizin Facebook veri tabanlarında saklanmasını istemiyorsanız bunun için iki farklı yöntem bulunuyor.

Yöntem 1

WhatsApp’a gelen son güncellemeyi halen yüklemediyseniz güncelleme ile birlikte karşınıza gelen bir onay ekranında onaylıyorum ibaresinin altında yer alan ” Koşullar ve Gizlilik Politikalarımız hakkında daha fazla bilgi edinin ” ifadesine basarak gelen ekranda ” tikli yer alan kutucuğun ” tikini kaldırarak onaylayarak bilgilerinizin Facebook ile paylaşılmasına engel olabilirsiniz.

WhatsApp Hesap Bilgi Paylaşımı Kapatma

Yöntem 2

Güncellemeyi yaptıysanız ve bu konudan haberiniz olmadan karşınıza gelen ” Kullanım koşulları ve Gizlilik Sözleşmesini ” kabul ederek pek aldırış etmediyseniz yapmanız gereken WhatsApp – Ayarlar –  Hesap bilgilerimi paylaş adımlarını takip ederek bilgilerinizin Facebook ile paylaşılmamasını sağlayabilirsiniz.

Önemli Bilgilendirme; Eğer güncelleme ardından gelenKullanım koşulları ve Gizlilik Sözleşmesini okumadan kabul ettiyseniz 30 gün içerisinde bunu değiştirebilirsiniz.

#beyinburda